Activiteiten

<12...45678...1617>

Kookeet

Zat 24, zon 25 en ma 26 september 2016

Kookeet wordt eind september de ontmoetingsplek voor wie culinair in de watten gelegd wil worden.
Tête Pressée verrast je met een hartige eclair, gekonfijt hosteinrund, gekonfijte tomaat, boontjes, brokkelkaas, crumble van zuurdesem en zilveruitjes in 't zuur.
http://www.kookeet.be/tete-pressee  

Feeding the 5000

Zaterdag 28 mei 2016

Banket met voedseloverschotten

Wereldwijd gaat een derde van het voedsel verloren, terwijl een miljard mensen chronisch honger lijden. Een onaanvaardbare situatie. 
Op 28 mei heeft in het Koning Albert I park een banket plaats met voedseloverschotten, onder de naam Feeding the 5000.

In de weken vooraf zullen de sociale organisaties uit het Food Lab (KABA, Ecoliving, soepcafé, Oranje) op zoek naar voedseloverschotten bij supermarkten, veiling, landbouwers (i.s.m. gleaning network),…
Leerlingen van Spermalie, Hotel en toerismeschool Brugge, versnijden de producten en zullen chef-kok Pieter Lonneville (Tête Pressée) helpen om 5000 heerlijke maaltijden op tafel te krijgen. Op het banket staat zowel een groentegerecht als een maaltijd met Noordzeevis.

https://www.youtube.com/watch?v=EyfyuDLEvMc